Onderzoeken

De deelnemers worden gevraagd om gestandaardiseerde vragenlijsten in te vullen. Verder zal er een klinisch onderzoek, een 3D/4D transperineale echografie en een home-uroflowmetrie worden uitgevoerd.

De vragenlijsten bestaan uit PFDI-20, PFIQ-7, PISQ-12 en St. Marks score. Deze vragenlijsten peilen naar verzakkings-, plas- en stoelgangsklachten en het effect hiervan op de kwaliteit van leven.

Het klinisch onderzoek bestaat uit het objectiveren van de verzakking en het evalueren van de bekkenbodem.

Tijdens de 3D/4D transperineale echografie worden de verschillende organen van het kleine bekken in kaart gebracht. Dit is een dynamisch onderzoek en gebeurt volledig uitwendig.

Een uroflowmetrie meet hoeveel u plast en wat de kracht is van de urinestraal. Hiervoor zullen we de Homeflow gebruiken, een home-uroflowmetrie welke u thuis kan uitvoeren in uw eigen privacy. Door thuis uw plas gedurende 3 dagen te meten, bekomen we een accurater resultaat in vergelijking met een eenmalige plas in het ziekenhuis.

Al de bovenstaande onderzoeken zullen op vier momenten worden uitgevoerd: pre-operatief, 6 weken post-operatief, 6 maanden post-operatief en 1 jaar post-operatief.

Waarom deelnemen

Het voordeel van deelname aan de studie is een uitgebreidere en nauwgezettere opvolging in vergelijking met de standaard zorg. Door deel te nemen aan deze studie draagt u mee bij tot een verbetering van onze kennis en bijgevolg een betere en patiënt-gerichtere aanpak van de zorg.

Er zijn geen risico’s verbonden met de deelname aan deze studie.


Heeft u last van een verzakking? Neem deel aan ons project!


Advertentie
%d bloggers liken dit: